Aan de grondslag van de Vlaamse Taxi Centrale (VTC) ligt de familie Vankemmel - Vandenberghe die 25 jaar actief was in het bekende bedrijf TAXI GILBERT.
Na jaren hard werken leek er sleet te komen op het systeem van Taxi Gilbert om alles in eigen beheer te behouden. Mede door de regelmatige vraag van sommige zelfstandige chauffeurs om samen te werken werd in het jaar 2011 een nieuwe firma opgericht: V.T.C. 

V.T.C. zou zich richten op de communicatie en dispatching van taxiritten.
Hierdoor kunnen zelfstandige chauffeurs die graag rijden ook aan bezoldigd personenvervoer doen. Zonder zich dag en nacht te moeten binden aan de telefoon die rinkelt op alle mogelijke momenten. 
Iedereen kan zich volgens eigen mogelijkheden in een systeem inpassen waar de klant 24 u/dag en 7 dagen/week kan bellen voor een taxi. 
eendracht maakt macht!
Door onze unieke bedrijfsstructuur zijn wij in staat om bijna aan alle wensen van de klanten te voldoen. Bespreek uw vervoersprobleem bij ons, en we bezorgen u een oplossing. 
Onze troeven: 
  • Wachttijden kunnen we tot een minimum herleiden
  • Je kan betalen met kredietkaart, bancontact of cash
  • Ook senioren en mensen met een beperking worden op een aangepaste manier geholpen
  • Flexibiliteit is een belangrijk punt
  • Stiptheid: elke week hebben wij klanten die ergens vervoer besteld hebben die niet komt opdagen. Door gebruik te maken van moderne technieken kan dit bij ons niet gebeuren. Stel je voor: je gaat op reis en je moet je vliegtuig halen en je vervoer komt niet opdagen ....
  • Door onze samenwerking met een Ambulance firma kunnen wij ook voertuigen ter beschikking stellen die rolstoelen kunnen vervoeren, enz ...